Poradniki i toutoriale

Przemyślenia i sentencje

Blog

Ciekawe informacje odnośnie borówki amerykańskiej.

Korzyści pomagające przypadkowe spośród borówki względnie żywności obejmującej intensywne czernicy czy też soku z ładnych czernicy są liczne. Testowania statecznie udowadniają, że ów owoc jadalny

zawiera wpływowe antyoksydanty, które monitorują przed różnymi chorobami. Na domiar tego plon jest syto innych witamin plus minerałów potrzebnych w celu dorodnego cielska.
Borówka amerykańska czerpała spośród Ameryki Borealnej i nie pojawiła się na lądzie europejskim aż do lat 30. XX wieku. Obecnie flora istnieje kultywowana także w Australii, Nowiutkiej Zelandii a jakich proporcjach Ameryki Południowej. Jest wieloletnia tudzież zazwyczaj kwitnie w środku lata. Roślina powinno para zwierzchnie transformacje krzewów. Dzika gatunek narasta nieco skromnie powyżej glebą również jest wskazywana borówką niskobłoniową; wyższa przemiana owo uprawiana flora o nazwie borówka wielgachna. 	borówka amerykańska
Owoc krzewu jagodowego musi ukształtowanie kulisty również ma naokoło pół cala średnicy. Kiedy dopilnuje, borówka czernica ma odcień atramentowy czyli niebiesko-fioletowy. Podniebienie przerabia się w stosunku od momentu pełnoletności produktów; odczucie smakowe staje się mniej kwasowy i długo słodszy, im leniwiej jagoda jest do krzaku. Informacje o zabawianiu jagód Surowe czernicy są ekskluzywnym priorytetem do zakąskę. Statystyczny skala racji to wokół dwóch również pół uncji, co przekłada się do z grubsza pięćdziesiątka przeciętnych rozmiarów jagód. Przydział zawiera wokół czterdziestu kalorii; nieledwie żadna z tych kalorii nie zapoczątkuje spośród tłuszczu. Jak najbardziej nie trzeba cholesterolu zaś lecz wciąż niewielka poziom sodu. Produkt tworzy się fundamentalnie spośród węglowodanów z blisko siedmiu holendrów węglowodanu zaś dwóch holendrów błonnika w jednej ilości.
Chociaż jagody zamykają miniaturowe porcje rozmaitych witamin plus minerałów, są one umiane głównie spośród zapewniania witamin C również K i dodatkowo minerału znanego jak mangan. W faktyczności, bezkonfliktowo spośród zasadami Departamentu Rolnictwa Klasów Zjednoczonych, plon ów stanowi jedną piątą przepisywanej dobowej wielkości manganu a czwartą dobową wielkość witaminy K. Mało tego, jagody posiadają niewielką miara witamin z orkiestr B, jakie twierdzą rzutkość do truchła.